×

Paintball geweer kopen

Begin je met paintball en wil je een paintball geweer kopen? Dan ben je bij GoPaintball aan het juiste adres!

Wanneer je net begint met paintballen, kan het lastig zijn om te beslissen welk paintball geweer je het beste kunt kopen. Daarom bieden we hier een overzicht van verschillende vragen waar je wellicht tegenaan loopt. Een paintballgeweer noemen we binnen de paintballwereld ook wel een paintballmarker, paintballgun of paintballpistool. Deze zijn in verschillende categorieën te verdelen, die we hieronder vermelden.

Paintball Marker Geweer of Gun kopen

Mechanische Paintball Geweren

Deze paintballgeweren kenmerken zich doordat ze intern volledig op luchtdruk en mechanische onderdelen werken. Vaak schieten de mechanische markers semi-automatisch, wat betekent dat er voor elke keer dat je de trekker overhaalt, één paintball wordt verschoten. Mechanische paintballgeweren zijn vaak gemakkelijk in onderhoud.

Tippmann 98 Paintball Geweer

Tippmann 98 paintball geweerVoor beginners is een paintballgeweer van Tippmann zeer geschikt. De Tippmann 98 is een mechanisch paintballgeweer dat hoge prestaties combineert met ongelooflijke duurzaamheid, waarmee je de eerste jaren goed uit de voeten kunt. Het geweer is bovendien erg robuust en gemakkelijk uit te breiden en aan te passen naar eigen smaak. Enkele voorbeelden van de upgrades die je bij GoPaintball kunt kopen voor Tippmann-geweren zijn:
 • Een langere loop
 • Een stock/kolf
 • E-Trigger of Response Trigger
 • Remoteline
 • Scopes, zaklampen en lasers

Daarnaast, kun je ook kiezen voor een Spyder Victor, Tippmann Cronus, Azodin Kaos of New Legion Riot:

 1. New Legion Riot 2
  € 99,95
 2. Tippmann Cronus Basic
  € 169,95
 3. Spyder Victor Zwart
  € 109,95

Electronische Paintball geweren

Electronisch Paintball Geweer kopen

Een elektronische paintballmarker is intern voorzien van een elektronicabordje. Dit zorgt ervoor dat je jouw paintballmarker op verschillende manieren kunt instellen. Het meest bekend van een elektromarker is dat je meerdere paintballs per seconde automatisch kunt wegschieten. Bekende standen zijn single shot, burst, full auto, PSP, Millennium en NXL. Daarnaast kun je verschillende instellingen aanpassen, waaronder: ABS (anti-bolt stick), trekkergevoeligheid, dwell (solenoidtijd), RoF (Rate of Fire), oftewel hoeveel balletjes per seconde de paintballmarker schiet. Verder schiet een elektronische marker vaak nauwkeuriger en verbruikt deze minder lucht. Een grappige uitspraak die je wel eens binnen paintball hoort: "Gun jezelf het beste en koop een elektronische marker."

Single Shot Pump en MagFed Paintball geweren

Single Shot Pump en MagFed winnen steeds meer terrein; paintballers vinden het een groot plezier om het tactische/militaire simulatiespel te ervaren. Pumpmarkers gebruiken een buis of hopper en in sommige gevallen een magazijn. MagFed (afkorting van Magazine Fed, oftewel magazijnaangevoerd) maakt altijd gebruik van een magazijn en soms kan ook een hopper worden gebruikt. Hierbij moet wel goed opgelet worden, aangezien veel modellen niet toegestaan zijn of er nog onduidelijkheid over bestaat. Zie ook punt 4 hieronder bij Paintball Pistolen.

Paintball Pistolen en paintball shotguns

Paintball Pistool Tippmann TiPX is verboden in Nederland

Een paintballpistool is helaas niet toegestaan in Nederland. Dit komt voort uit het probleem dat het voor bedreigingen gebruikt kan worden. Hierover gaat al jarenlang een lastige discussie, maar vooralsnog zijn er geen wijzigingen in en is een paintballpistool dus verboden in Nederland. Hetzelfde geldt voor een paintballgeweer dat sterk lijkt op een echte shotgun; ook dit is binnen paintball niet toegestaan.

Alles-in-één paintball sets met geweer

Bij GoPaintball bieden we complete paintball sets aan die ideaal zijn voor zowel beginners als ervaren spelers, met alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Elke set bevat een geweer, hopper, HP/CO2-fles en masker, met de optie om extra accessoires zoals scopes en andere attachments toe te voegen voor personalisatie. Profiteer van onze pakketkortingen en duik in de actie van paintball met een set die zowel waarde als prestatie levert, perfect afgestemd op jouw behoeften.

Bekijk ons volledige aanbod aan paintball sets

 1. -4%
  Tippmann Cronus Set
  Regular Price € 229,80 Speciale prijs € 219,95
 2. -5%
  Tippmann Stormer Basic Set
  Regular Price € 204,95 Speciale prijs € 194,95
 3. -4%
  Tippmann 98 PS Basic Set
  Regular Price € 332,80 Speciale prijs € 319,95
 4. -6%
  New Legion Riot 2 Set
  Regular Price € 159,95 Speciale prijs € 149,95

Veelgestelde vragen - Paintball geweer kopen

Is een paintball geweer legaal?

Paintball geweren zijn legaal in veel landen, waaronder Nederland en België, maar er zijn strikte regels over waar en hoe ze gebruikt mogen worden. Zo is Paintballen in Nederland toegestaan vanaf 18 jaar en is het bijvoorbeeld alleen toegestaan op officiële paintballvelden of op goed afgeschermd privéterrein. Goed afgeschermd betekend dat mens, dier of natuur geen last van het paintballen ondervindt. Paintball geweren, shotguns of pistolen zoals de TipX Deluxe Paintball Pistol die teveel lijken op echte wapens, zijn verboden in Nederland

Wat kost een paintball geweer gemiddeld?

De kosten van een paintball geweer kunnen variëren afhankelijk van het merk, model en de functies. Gemiddeld kan een beginners paintball geweer rond de €100 tot €200 kosten, terwijl meer geavanceerde elektronische markers beginnen vanaf €600.

Heb je een vergunning nodig voor een paintball geweer?

Nee, in tegenstelling tot een airsoftreplica heb je voor een paintballgeweer geen speciale vergunning nodig.

Waar mag ik een paintball geweer gebruiken?

Paintball geweren mogen alleen worden gebruikt op daarvoor bestemde locaties, zoals geregistreerde paintballvelden of privéterreinen met duidelijke toestemming van de eigenaar. Het gebruik ervan in openbare ruimtes of buiten gecontroleerde omgevingen is doorgaans verboden.

Hoe ver schiet een gemiddeld paintball geweer?

Een gemiddeld paintball geweer heeft een effectief bereik van ongeveer 75 tot 100 meter, maar de nauwkeurigheid neemt aanzienlijk af over langere afstanden. Voor de meeste spelsituaties worden schoten binnen 30 tot 50 meter als optimaal beschouwd voor nauwkeurigheid.

Waar kan ik een paintball geweer kopen?

Bij GoPaintball hebben we een groot assortiment paintball markers voor beginners of geavanceerde spelers. Van Mechanische markers tot aan Elektronische markers. Naast losse markers verkopen we ook handige en extra voordelige alles-in-één paintball sets. Tenslotte verkopen we ook kinderpaintball geweren zoals de FieldPB Blaster, en verkopen we deze ook als kinderpaintball set, speciaal in het .50 kaliber.

Doet een paintball geweer pijn?

Het getroffen worden door een paintball kan een tijdelijk stekend gevoel veroorzaken, vooral op korte afstand of op gevoelige delen van het lichaam. Het dragen van de juiste beschermende kleding kan het risico op pijn en blauwe plekken aanzienlijk verminderen. Elke speler of toeschouwer moet verplicht een beschermend masker dragen.


Neem voor meer advies over het kopen van een paintball marker, paintball geweer of gun gerust contact met ons op


Klanten beoordelen ons gemiddeld met:
4.6/5 sterren via Google Reviews.