×

Help mijn paintball masker beslaat! 


Een vraag die we vaak krijgen is, welk paintball masker moet ik kopen dat niet beslaat.Paintball Masker Beslaat
Ons antwoord is dan altijd: een paintball masker dat niet beslaat bestaat helaas niet, wel zijn er maskers die snel beslaan en minder snel beslaan.

Belangrijke factoren zijn:

1) het weer, is het vochtig of extreem warm weer?

2) heeft het masker voldoende ventilerende eigeschappen?

3) heeft het masker een enkele of een dubbel glas / thermal lens?

paintball masker lens die niet snel beslaat

 

Het beslaan van een paintball masker ontstaat wanneer het erg vochtig is of wanneer je veel zweet. De koude lucht aan de buitenkant van de paintball lens zorgt er voor dat de warme vochtige lucht aan de binnenkant van de lens gaat condenseren. Het zelfde gebeurt bijvoorbeeld in de zomer aan de buitenkant van een koud glas drinken.

Een paintball masker lens met dubbel glas / thermal lens herken je vaak aan de zwarte foam rand in de lens, deze zorgt voor de afstand tussen de binnen en buiten lens.

Door een paintball masker te kiezen met goede ventileren de eigenschappen (geen gesloten klep en voldoende roosters in het masker rondom het gezicht) voorkom je het beslaan al voor een groot deel. Daarnaast is dubbel glas / thermal lens een aanrader tegen het beslaan van het paintball masker.

 

Soms zien we spelers met een muts of capuchon spelen, dit zorgt er voor dat zelfs de duurste maskers gaan beslaan, je sluit de warmte volledig op en kan nergens heen. Binnen no-time beslaat dan de binnenkant van je lens.

Een belangrijke tip: om het beslaan van het paintballmasker tegen te gaan is dat je zorgt voor een goede doorstroom van lucht door het masker. Stil zitten achter een muurtje is dus niet de beste tactiek als het masker waarmee je speelt dreigt te beslaan. Blijf bewegen en zorg ervoor dat je masker voldoende frisse lucht krijgt.

Let op: zet je masker nooit af tijdens het spel! Zie je niks meer door dat je paintball masker compleet beslaat. Steek je hand omhoog en roep om hulp!

 

Het verschil tussen een goedkoop en een duur paintballmasker 

Voor een goedkoop paintball maskers en voor high-end paintball maskers ben je bij GoPaintball aan het juiste adres

Bij ons kun je terecht voor een goedkoop paintball maskers maar ook de high end paintball maskers zijn bij ons te koop. Kom gerust bij ons in de showroom langs om de verschillende maskers te proberen en vragen te stellen over de verschillende eigenschappen van de maskers.

Verschillen tussen een goekoop en een uur paintballmakser:

Goedkoop paintball masker

Duur paintball masker

Enkele lens = beslaat snel
Harde neopreen foam = weinig comfort
Vaste lens = moeilijk lens wisselen
Harde materialen = weinig comfort
Geen doordachte ventilatie = beslaat snel

 

Thermal lens = beslaat niet snel
Zachte dubbele foam = veel comfort
Verwisselbare lens = gemakkelijk lens wisselen
Zachtere materialen = meer comfort
Doordachte ventilatie = beslaat minder snel

Goedkoop paintball masker

paintball masker te koop 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

paintball masker ventilator

Paintball masker ventilator

Ook een ventilator kan helpen om het beslaan tegen te gaan. Deze venitlatoren geven eigenlijk altijd veel lawaai binnen in het masker waardoor er een opgesloten gevoel in het masker ontstaat. Je hebt minder contact met de omgeving en kan zelfs claustrophobisch effect geven (door dat het gevoel en het gehoor met de buitenwereld wordt beperkt). Bovendien wordt het localiseren van de tegenstander en communiceren met je teamgenoten een stuk lastiger. Het even aan en uitzetten op de momenten dat het kan voor het weg werken van het de condens is een optie.

 

 

 

  

Paintball Masker Anti Fog SprayAnti Fog Spray


Daarnaast zijn er nog een aantal Anti Fog Sprays die het beslaan van je paintballmasker tegen gaan, dit is echter een redelijke doch tijdelijke oplossing. Dit kan een handige oplossingen zijn wanneer je al in het bezit bent van een paintball masker met enkele lens.