×

Paintball als Sport of Hobby

Paintball als Sport of Hobby

Paintball als Sport of Hobby

Toen ik zelf in 2004 met paintball begon had ik geen idee hoe groot paintball was. Laat staan dat ik dacht dat het een hobby of sport zou kunnen zijn. Ik had gewoon zin om vaker te paintballen en had gehoord dat er een vereniging bij mij in de buurt was. Na een paar vragen op een forum ben ik wezen kijken, spullen geleend en kon ik gelijk al meedoen. Zoals velen dit kunnen beamen ben je na een keer meedoen gelijk verkocht. De kick die een sport zoals paintball geeft is natuurlijk geweldig. Maar is het nu een sport of een hobby? Dat is een goede vraag, zelf ben ik van mening: Paintball is absoluut een sport. Ondanks dat paintball een hoog hobby gehalte kent blijft het een enorme fysieke inspanning en zijn er, wat veel mensen niet weten, regelmatig paintball wedstrijden. Maar paintball zie ik ook als een hobby. Paintballmateriaal vergt namelijk onderhoud. Je paintballmarker, hopper en fles hebben regelmatig onderhoud nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Daar gaat tijd inzitten, zowel in het uitzoeken hoe het nu precies allemaal werkt als daadwerkelijk schoonmaken en afstellen. Daarnaast zal je veel moeten wassen, je paintballbroek, jersey, knie, elleboog, lichaam en hoofd bescherming, schoenen, handschoenen, gordel of vest, schoonmaak doeken voor tijdens en na het spel, noem maar op. Want met paintball word je net als met vele anders sporten gewoon goed vies!

Het mooie van een sport is dat er vaak ook wedstrijden zijn om te laten zien dat je de beste bent (of gewoon omdat het super leuk is en voor de gezelligheid). Zo niet anders met paintball.

Onderscheid is er tussen Supair en Woods wedstrijden. Supair 3vs3 of 5vs5 speelt zich af op een grasveld met luchtkussens en kenmerkt zich door razend snelle potjes.Woods speelt zich af zoals velen het meer zullen kennen in de bossen en onderscheid zich met camouflage en grotere teams. Hierover zal ik in een latere blog nog eens verder uitweiden.