×

Winter Paintballs vs Zomer Paintballs

Winter Paintballs vs Zomer Paintballs

Paintball is een sport die je in principe het hele jaar door kunt spelen. De meeste paintballspelers gaan het veld op in de zomerperiode. Maar wat als je in de winterperiode ook wilt paintballen? Een bij ons veelgestelde vraag is dan ook: wat is het verschil tussen zomer- en winterpaintballs en wanneer moet ik welke gebruiken? In deze blog leggen we uit wanneer je moet overschakelen naar winterpaintballs of juist naar zomerpaintballs, wat de verschillen zijn en hoe je beide het beste kunt bewaren. Passend bij het seizoen, bieden we bij GoPaintball zomerpaintballs aan in de zomer, winterpaintballs in de winter en bieden we in de herfst en lente een tussenoplossing .

“Voelt het gras buiten koud en versteend,
dan is het hoog tijd voor winterpaint.”

De verschillen tussen zomer- en winterpaintballs

Het grote verschil tussen zomer- en winterpaintballs zit hem in de dikte van de schil en hoe deze reageert op de verschillende temperaturen van de seizoenen. Koudere temperaturen koelt de schil van de paintball af en zorgt er voor dat deze sneller breekt. Winterpaintballs hebben een dikkere gelatineschil, zodat deze minder snel perfect breken bij koudere temperaturen. Aan de andere kant hebben zomerpaintballs juist een dunnere gelatineschil, ideaal voor warmere zomerdagen.

Zet de dozen paintballs niet in de volle zon. Ze worden dan namelijk zacht, kunnen gaan lekken en vervormen en dus onbruikbaar worden.

Paintballs bewaren en gebruiken

Ongeacht het seizoen, moeten alle paintballs worden bewaard bij een kamertemperatuur. Bij voorkeur tussen de 15 en 20 graden Celsius, om hun optimale staat te behouden. Om ervoor te zorgen dat jouw bestelde paintballs in de beste conditie bij je worden bezorgd, worden ze bij ons geconditioneerd bewaard.

Het is belangrijk om paintballs zo kort mogelijk voor gebruik klaar te zetten. Het gebruik van winterpaintballs in de zomer kan leiden tot een verminderde breekkans vanwege een dikkere schil, terwijl zomerpaintballs in de winter te snel kunnen breken. Voornamelijk in de loop van de paintball marker kunnen ze dan snel breken, vanwege de dunnere schil en de koude buiten temperatuur.

Feiten en fabels over zomer- en winterpaintballs

Er bestaan enkele broodje-aapverhalen over winterpaintballs, waaronder de mythe dat ze antivries bevatten. Dit is niet waar. De vulling van de paintballs in zowel de zomer als de winter is exact hetzelfde. Het enige verschil is dat winterpaintballs geoptimaliseerd zijn voor koudere temperaturen door hun schilsamenstelling.

Het is een feit dat winterpaintballs bij lage temperaturen iets harder kunnen aanvoelen bij impact.

Het is een feit dat zomerpaintballs niet geschikt zijn voor gebruik in koude weersomstandigheden, maar het is dan wel weer een fabel dat de vulling van zomerpaintballs in de winter kunnen bevriezen.

Zomer- en winterpaintballs koop je bij GoPaintball

Of je nu een winterkrijger of een zomerstrijder bent, wij hebben het hele jaar door de beste paintballs voor jou. Onthoud onze vuistregel en kies de juiste paintballs voor de juiste tijd van het jaar. Neem gerust contact met ons op als je verder nog vragen hebt over paintballs.